Tag: 夜上海论坛QMN

first_img “COPY” Save this picture!© Henrik Magnusson+ 43 Share Architects: Johan Sundberg Year Completion year of this architecture project ArchDaily 2006 Bergman – Werntoft House / Johan SundbergSave this projectSaveBergman – Werntoft House / Johan Sundberg Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/88422/bergman-%25e2%2580%2593-werntoft-house-johan-sundberg Clipboard Year:  CopyAbout this officeJohan SundbergOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodVellingeHousesSwedenPublished on November 12, 2010Cite: “Bergman – Werntoft House / Johan Sundberg” 12 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogHandshowerhansgroheHand ShowersVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceCommunications2NIntercom – 2N® IP VersoCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemMetal PanelsTrimoModular Metal Wall – Qbiss OneConcreteSika3D Concrete PrintingMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Gun Metal Grey with Arconic Tectur-Al™GlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationBeams / PillarsBlumer LehmannTimber Construction in Cambridge MosquePorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – 9Cento MosaicTiles / Mosaic / GresiteRakoFloor and Wall Tiles – Serie PiazzettaMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Bergman – Werntoft 住宅 / Johan Sundberg是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img CopyHouses•Vellinge, Sweden ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/88422/bergman-%25e2%2580%2593-werntoft-house-johan-sundberg Clipboard Houses Photographs “COPY” Bergman – Werntoft House / Johan Sundberg Photographs:  Henrik MagnussonText description provided by the architects. The house is situated in the heart of Ljungskogen forest, covering larger portions of the Ljunghusen residential area in Vellinge, south of Malmö. The earth is sandy and the flat ground is covered by a young pine forest. The site has therefore no views into the landscape.Save this picture!© Henrik MagnussonThe design is based on the Danish atrium house typology from the 60s and 70s and has an outer brick wall and an inner façade which is mostly glazed. The northern wing contains sleeping quarters and bathrooms; the eastern wing is the living area. The house is penetrated by several lightwells, and lines-of-sight play with the eye as you move through the rooms. Save this picture!© Henrik MagnussonThe inner and outer walls of the building are folded and doors and windows move in and out of alignment along the outer walls. This helps define spaces and views, frames the nature outside and creates an inner life. Save this picture!© Henrik MagnussonIn the inner courtyard, the same variations in the façade help create a relationship between the different wings of the house, and lines-of-sight that act as “internal” vistas. In this way, the inner spaces of the house are extended into the courtyard. Save this picture!© Henrik MagnussonAn important goal has been to invite nature into the house and to dissolve the climate barrier. There is a winter garden which can be completely opened on two sides, several sliding glass doors and the floors on the inside and outside have the same level. Save this picture!© Henrik MagnussonThe structure is based on a timber frame with steel reinforcements, placed on a concrete slab. The roof is made with a system of laminated veneer lumber which has been tapered towards the courtyard. The plastered walls are made of gas concrete and are painted black. The timbered walls are clad with planed Siberian larch.Save this picture!© Henrik MagnussonProject gallerySee allShow lessMarina + Beach Towers / Oppenheim Architecture + DesignArticlesDuplicated Bridge / Aristide AntonasArticles Share Swedenlast_img read more